Wednesday, 30 November 2011

Arghhhh!!!! lembab betol la line ni.. :(

Assalamualaikum ^_^

Skunk ni aku tengah tension giler2..Sebab ap? sume ni pasal line broadband aku ni la.!! ish!!!!! geramnye...nak bkak tu xboleh,nk bkak ni xbleh.. What's wrong with you r berok...????? Berok??? ermm,nick name for broadband..Hehehehe (T__T) Tadi aku try la tnye kwan2 aku psal ni. Dye org pom tgh tension jgk sme dgn aku, hahahaha...Aku ingtkn aku sorang jer..hehehe ..Urmm,tu jer la. Tonight is about to release tension!!

Tuesday, 29 November 2011

Tak suka hari SELASA !!!

Hai you all. Mesti korang pelik kan kenapa aku TAK SUKA HARI SELASA. Sume ni sebab.............hari ni ialah hari yang memenatkan bagi aku dlm 1 mggu. Huhuhu.. Bayangkan,dah la kls aku start kol 10 pg smpai kol 4 ptg. Lpas tu balik kolej n prepare untuk pergi kokurikulum BPC. Kko tu start kol 5 ptg -7..huh!! penat giler.. xade time pom untuk rest lpas blik kls tu. Nampak nye,malam ni aku kne tido awl la...tapi tido lewat pom boleh gk. Esok kls aku start kol 4 ptg. Yahoo....(^__^)  Urmm,ok la stakat tu jer coretan aku untuk ai ni.. Bubui.. :)

Sunday, 27 November 2011

Berdua jer...


Huhuhu..Sdihnye.. Mlam ni aku tinggal berdua jer dengan roommate aku. Nor Hasliza and Nur Syafira,...cpat la dtg cni..huhuhu..miss korang. Xbest r xde korang. Selalunye,berempat,but tonight just me n Ct. By the way, c u tomorrow beb!! =__=

Saturday, 26 November 2011

Maal Hijrah


Salam Maal Hijrah kepada sume umat islam di seluruh dumia.Semoga tahun baru ini dapat memberikan kita sume seribu kenikmatan hidup berbanding dgn tahun2 sblumnya., Amin =_=

Wednesday, 23 November 2011

sejuknya...(T__T)


YA ALLAH..sejuknya.Dah bape hari hujan xberhenti. Tadi aku pergi machangster. Shopping..hehhehe. terkejut gk tengok bandar machang dh naik air. So,aku n kawan2 yang laen terpaksalahh meredah banjir. Ermmm,best gk dapat maen air.. :) Skunk ni kawasan yg telah ditenggelami air iaitu Pasir Puteh n Kota Bharu..huhuhu..:( Kesian gk aku kt mangsa2 banjir tu. Dye org xde tmpat nk stay lgi. Aku harap,hujan ni semakin reda n matahari muncul semula. 

Monday, 21 November 2011

Hujan Lagi....


Masuk jer bulan NOVEMBER dan DISEMBER,seluruh negeri di pantai timur dilanda hujan yang x henti2. Termasuklah kt negeri aq ni. KELANTAN. huhuuhu. Hujan oh hujan.. Bila lah kau nak stop kejap ek?? Teringin gak nk tengok matahari. Miss sunshine so much!! Start jer musim hujan,bnyk gk masalah yang melanda. Basuh baju xkering. Nak pergi klas xde mood. Dalam kepala otak ni asyik pkir nak tidooooo jer. hahaahah. Ish3..kuat betol la penangan hujan ni kan?? Tapi ok gak kalu hujan,pokok2 dapat hidup subur. yang LEBIH PENTING, kawad kaki untuk kokurikulum PBC xde... HORAYYY!!! best nye.. hahahah..ok la,tu jer nak post. today it's about RAIN.

Sunday, 20 November 2011

Machangster..i'm coming!!


Machangster?? wait2..not Machangster at oversea tu..but Machangster kt Kelantan. My second home is machang. aq study kt UiTM Machang ni. So,aq n kwn2 yg laen bgi gelaran bandar machang ni Machangster...hahahaha. Biar glamor ckit. :) Ckp psal U ni kan. aq nk bgtw yg skunk ni aq dh jdi studebnt sem 2. hahahah(bangga) . Tapi sedih r coz aq terpaksa berpisah dgn kwn2 aq yg dulu,. Walaupun roommate aq still yg dulu ag,tp jiran2 aq sume dh xde. huhuhuh :(  tu la yg buat aq sedih ni.. tapi xpe,kte org still akn slalu jumpa. jiran2 ku sume,aq rindu la saat kte sama2 dulu.. Miss u all so much!  

Wednesday, 16 November 2011

I'm waiting for a good new..(^__^)


Erm..What i'm waiting for??? :) actually,i waiting for my little sister result. She take UPSR this year. So,tomorrow is the result. Urmm,i hope she will get the excellence result. She already got 5a's in her trial examination. I know you can do it girl! You have try your best and InsyaALLAH you'll get the best for what you have done. Trust me. I always pray for your success. (^_^)

Sunday, 13 November 2011

Friendship


" A true friend freely, advises justly, assists readily, adventures boldly, takes all patiently, defends courageously, and continues a friend unchangeably "






(^___^) mood happy


Haiii...skunk ni mood aku tgh hepy tw. Sebab aku baru jer melepaskan rindu kt someone..heheheh. Nak tahu sape??? ish3,bukan buah hati lar.. tapi,kawan baik aku. We all dah lame xjumpa since aku n dye dh pegang title ' MAHASISWI'. Aku rindu tahap gaban taw kt dye. We're friend since form one at secondary school. We're prefect. :) We all mcm belangkas tw. kat mne dye berada,kt situ la aku ad. hehehe. We all harap dpt further study kt uni yg sme. But,we can't. I got UiTM and she got UTHM.
 So sad =( Tetapi,walaupun kte org xdpt study kt uni yg sme, kte org still dpt jumpa bila semester break. :) sebab,umh aku dkat sgt dgn umh dye. lbih kurang 5 minit dh smpai. 17 aibln ni dye nak g uni dh. aku pergi 20 aibln. I hope our relationship will be forever and ever.





esok SPM !!!!!!!!!

Esk,14/11/11 adalah merupakan hari yang paling mendebarkan bagi semua pljar2 SPM di Malaysia. Btol x?? Ermm..teringat plak time aku nak exam SPM last yr..takut gler. Malam tu boleh tido taw. Lam kepale otak ni asyik duk pikir psal SPM jer. Ish3. Kuat btol kan penangan exam ni?? By the way,aku nak share tips2 yg aku guna mse aku nk exam ni. Meh cni baca.. :)

Malam sebelom exam:
- baca short notes yg korang buat sblom ni..
- ni time for reading text book ok??
- jangan terlalu seronok. nanti ap yg kite ingt tu akn kuar blik tw..
- sblom tido tu,make sure alat2 tulis utk esk tu dh ready siap2 atas meja.
- solat hajat dulu sblom tido.
- tido awl n bgun awl..

Hari exam:
- kuar umh dgn kaki kanan,baca doa..
- cium tangan mak ayah.
- sblom dipanggil utk msuk lam dewan peksa tu,tenangkan diri..
- banyakkan selawat.
- masok dewan langkah kaki kanan. 
- ambil tempat,duduk dgn tenang. 

Sebelom menjawab:
- baca doa.selawat..
- mse tgh menjawab tu,jwab dgn tenang,
- jgn tengok kiri n kanan tw. nanti pengawas ingt kite ni nk meniru.
- kalau xblh jwab soaln tu,try gk jwb..
- jwab sume soaln. jgn ad satu pom yg miss. mne thu jwpn yg kte tembak tu btol?? 
- sblom paper kte diambil o' pngawas,bca doa ok..

INGAT DUIT !! 

                                                  D- doa
                                                                  U- usaha
                                                                                   I- ikhtiar
                                                                                                  T- tawakkal

urmm,tu jer la yg dapat aku bgi kt korang..
untuk hari esokknye,buat la perkara yg sme k.. InsyaAllah,kejayaan itu pasti menjadi milikmu.


Good luck to all of SPM candidates. Wishing u all the best. Chaiiyok!!!