Sunday, 13 November 2011

esok SPM !!!!!!!!!

Esk,14/11/11 adalah merupakan hari yang paling mendebarkan bagi semua pljar2 SPM di Malaysia. Btol x?? Ermm..teringat plak time aku nak exam SPM last yr..takut gler. Malam tu boleh tido taw. Lam kepale otak ni asyik duk pikir psal SPM jer. Ish3. Kuat btol kan penangan exam ni?? By the way,aku nak share tips2 yg aku guna mse aku nk exam ni. Meh cni baca.. :)

Malam sebelom exam:
- baca short notes yg korang buat sblom ni..
- ni time for reading text book ok??
- jangan terlalu seronok. nanti ap yg kite ingt tu akn kuar blik tw..
- sblom tido tu,make sure alat2 tulis utk esk tu dh ready siap2 atas meja.
- solat hajat dulu sblom tido.
- tido awl n bgun awl..

Hari exam:
- kuar umh dgn kaki kanan,baca doa..
- cium tangan mak ayah.
- sblom dipanggil utk msuk lam dewan peksa tu,tenangkan diri..
- banyakkan selawat.
- masok dewan langkah kaki kanan. 
- ambil tempat,duduk dgn tenang. 

Sebelom menjawab:
- baca doa.selawat..
- mse tgh menjawab tu,jwab dgn tenang,
- jgn tengok kiri n kanan tw. nanti pengawas ingt kite ni nk meniru.
- kalau xblh jwab soaln tu,try gk jwb..
- jwab sume soaln. jgn ad satu pom yg miss. mne thu jwpn yg kte tembak tu btol?? 
- sblom paper kte diambil o' pngawas,bca doa ok..

INGAT DUIT !! 

                                                  D- doa
                                                                  U- usaha
                                                                                   I- ikhtiar
                                                                                                  T- tawakkal

urmm,tu jer la yg dapat aku bgi kt korang..
untuk hari esokknye,buat la perkara yg sme k.. InsyaAllah,kejayaan itu pasti menjadi milikmu.


Good luck to all of SPM candidates. Wishing u all the best. Chaiiyok!!! 

No comments:

Post a Comment