Monday, 18 June 2012

Happy Birthday Abah


Assalamualaikum ^_^   

Hai u olz..Lame kan aku xupdate blog aku ni..Lately ni aku buzy ckit..Lagipom,aku baru masuk semester baru. Skunk ni aku dah part 3 dh..Yeahhh!! hehehehe..Ok2,back to our topic, hari ni 19.6 merupakan ulang tahun kelahiran abah aku yang tersayang iaitu Abd Shukor A.Hamid yg ke-52 tahun sudah.. Dah tua upenye abah ek?? hahaha..Xde la..ati gurau jer.. Sory abah..


Abah,
~semoga hidup diberkati oleh-Nya
~dikurniakan kesihatan tubuh badan yang baik,sihat walafiat and seangkatan dengannye..
~bahagia selalu bersama isteri tercinta and anak2 yg comel2 blake..(comel ker?? ) comel pe..hehehe

   Ok,aku nak story cikit psal pe'el perangai abah aku ni. Urm,honestly aku cakap i'm proud to be his daughter. For me,he is very amazing person,wonderful person,romantic person and funniest person that i have not meet before. Abah aku ni seorang yang sangat2 tegas. Dia juga seorang yang xsuke lambatkan kerja. Kalau dia dapat satu kerja tu,dia akan try settle kan hari tu jgk. That's one of dia punye perangai yang aku mmg respect.. Even aku anak dia sendiri pun suke bt kerja last minute. Selalu jgk la kne marah kalau bt kerja last minute. Huhuhuh..padan muka aku. Ermm,apa lagi ek?? oh ye,abah ni seorang yang garang and sometimes tu suka buat lawak.. Maklumlakan bekas askar.. Wajib ada sifat garang and tegas dia tu. Tapi, abah aku ni jgk seorang yang sgt2 talkative (mcm anak dia jgk..hehehe.xbnyk,ckit jer)Kalau dia dah bukak mulut,mmg payah nak stop. Haahahaha..tu la abah aku.....And disebabkan mulut dia jgk la,dia ada ramai kawan..pergi mana2 jer,dah dpt kawan baru. Best kan?? huhuhuhu..
   Ok la..setakat ini sahaje entry aku untuk kali ini...katil ku sudah melambai2 ke arahku..huhuhuhu.. laen hari kite jumpa lagi di laen entry ya..Sekian,wassalam...

Wednesday, 6 June 2012

Happy Anniversary

 
Assalamualaikum ^_^
    Hai...happy anniversary?? Sape plak punyer anniversary ni ati?? Hah..actually hari ni sempena 6.6.2012 adalah tarikh yang menjadi saksi dua pertemuan jiwa..( cehh..ayat xboleh bla hahaaha).. hari ni genap lah 21 thun umi and abah kahwin. Korang nak tahu x macam mana umi and abah aku kenal?? meh sini aku story mori kt korang.. Masa ni umi aku duduk kt sarawak.. and abah aku pom duk kt sarawak.. Kalau korang nak tahu,abah aku ni tentera darat.. Kem askar abah aku bersebelahan dengan umah umi aku.. Hah..di situ lah bermulanye perkenalan umi and abah aku.. Umi aku cakap abah ngorat umi kt tepi pagar umah..hahahahaha..masa tu umi aku tgh jemur kain. Sempat lagi tu main2 mata.. hehehe.. Hasil dari perkahwinan mereka,maka lahirlah 4 umat Nabi Adam ke dunia ini..
 
    Semuanya puteri..yang sulung dilahirkan pada 26.4.1992 di kelantan dan diberi nama Amirah bt abd shukor. Yang ke-2 pulak dilahirkan pada 25.6.1993 di kelantan jugak dan diberi nama Jalwati bt abd shukor. Yaang ke-3 Rabiatul Adawiyah bt abd shukor,lahir pada 6.9.1995 di sarawak.. Dan yang bongsu plak lahir pada 15.11.1999 di perak.. Diberi nama Nurul Inani bt abd shukor. Oh ye,kalau korang nak tahu pangkal nama kteorg adik beradik ada maksud dye taw.. My sister Amirah. huruf A sebab dye lahir pada hari ahad..aku lahir hari jumaat.yg ke3 hari rabu n yg last pulak hari isnin.. Unik kan??  :) So,itu lah storynye...
    Last but not least, saya Jalwati Bt Abd Shukor a.k.a Ati ingin mengucapkan selamat ulang tahun perkahwinan yang ke-21.. semoga hubungan umi dan abah berkekalan hingga ke akhirnnya,semoga berbahagia selalu n dikurniakan kesihatan yang baik.. Amin. Aty sayang umi n abah sangat2.. Thank you for everything that both of you have done for me. Hanya Allah yang dapat membalas segala2 nya..



Cinta hatiku <3


Saturday, 2 June 2012

Hobi

  
Assalamualaikum ^_^

Hai semua...korang ap khbr? hope chat2 sume ok.. Oh ye,as u all know skrang ni kan tgh cuti sekolah. So,ap aktiviti korang sepanjang cuti ni? Jangan buat benda2 yang x berfaedah taw.. Isikan masa cuti anda dengan melakukan something yang boleh give korang kebaikan okay... Ermm back to our topic...'Hobi'. Setiap orang mesti ada hobi masing2 kan...Tipulah kalau korang cakap xde hobi...Tak baek tipu taw..

  Hobi aku?? Ermmm,aku suke sangat2 baca novel n tengok citer korea.. Since aku dah pegang title 'mahasiswi' ni, kegilaan aku terhadap citer korea ni makin menjadi2.. Maybe pengaruh kawan n faktor umur..huhuhuhu.. Aku suke baca novel ni since aku sekolah menengah lagi.. Nak kata gilanya aku baca novel ni,aku boleh habiskan 1 novel dalam masa 1 hari jer.. See!! Hebat x aku?? hahahaa( ek eleh..tu pom nk bangga) biarla :P.. Kadang2 tu,aku tido pukul 3 or 4 pagi nk habiskan bacaan aku ni.. Time tengok citer korea pom cam tu gak.. Umi dan abah ada jugak la marah kt aku ( huhuhu..padan muka aku kan??? )... ok la,meh tengok citer fav aku..Layannnnn pic ni :

boys of flower

secret garden

lie to me

full house

49 days

you beautiful


Citer ni tengok banyak kali pom xjemu..Kalau novel plak,aku paling suke novel yang sweet2 romantik gitu..hahahaha  and yang sedih2...huhuhuhuh..Novel yang membuatkan air mata aku gugur even dah banyak kali baca ialah 'Lafazkan Kalimah Cintamu-siti rosmaizah'. Novel ni mmg buat aku sedih.. Jalan cerita dye tu menarik dan banyak faedah2 yang aku dapat bila baca novel ni.. Aku suka sangat karya Siti Rosmizah ni.. Even she is lawyer,but she very talented in writing u know.. Ni antara novel2 yang aku xjemu baca banyak kali..

          





Ok la u olz...setakat ni jer entry untuk kali ini..tak kisah la apa jenis hobi korang sekalipun,asalkan korang happy n dapat something yang baek untuk diri anda ok...
terima kasih kerana sudi membaca :) good night....