Saturday, 8 December 2012

MDS- Minggu Destini Siswa


Assalamualaikum ^^

Helo helo....korang sume sehat?? aku xsehat cikit.. huhuhuhu.. Dah lame jugak kan aku x update blog ni. Lately ni aku busy cikit sebab aku baru jer masuk semester baru. So,banyak benda la yang kena settle kan. Oh ye,mesti ramai antara korang yang x tahu kan aku jadi PM.. PM??? Perdana Menteri ker ati?? Eh2,xla...PM tu Peer Mentor. PM ni ialah orang yang tolong universiti untuk handle intake baru masuk.. So,aku la orang tu.heeeee.. Sebelom aku dapat title ni,aku kene attend kursus selama 2h 3m kat Damai Beach Resort,Besut Terengganu.. Abis jer kursus,kiteorang akan dibahagikan tugas untuk menjaga student baru selama 7 hari.. Lama siottt....huhuhuhu.. Aku ditugaskan sebagai Biro Kesihatan dan Kebajikan. Means aku kena jaga student yang sakit,bawak dorang pegi hospital.. Bak kata lain,aku ni Nurse MDS :) Oh ye,lupa nak bagitaw MDS stand for Minggu Destini Siswa. Yang selalu orang cakap minggu kena buli dengan senior... huhuhuhu.. Mana ada buli la.. Bila aku jadi PM, aku baru dapat rasa apa yang PM dulu-dulu rasa time dorang jaga aku time MDS dulu. Penat weiiii..Tido xcukup.. tapi kan ,sumpah aku cakap penat tapi seronok. Macam-macam karenah yang aku jumpa bila aku jadi PM ni. Tambah-tambah lagi bila jadi Biro Kesihatan ni. Pagi2 lagi kena bangun jaga budak sakit. Time tu aku belajar erti kesabaran. Dikejutkan pukul 4pagi sebab ada budak sakit. Angkat budak pengsan la.. Ermm,aku rasa setakat tu jer la aku citer pasal MDS ni. Korang pun mesti dah bosan baca cerita aku ni,huhuhuhu --' Ok,
Jom layan gambar  :)



just call me ' PM Atie'



me with PM Siti sebagai Biro Disiplin :)



With PM Farah :) Sama biro dgn aku








We're  PM's Family :)



 Peaceee ^^
.
.
.
.
.
.
.
.
 
sekian sahaja entry aku ..
thanks for your reading :))